Ripoll acollirà un Torneig Internacional de 24 hores de Futbol Sala de persones sordes. Una iniciativa del Club Esportiu de persones sordes del Ripollès amb el suport de la Federació Esportiva de sords de Catalunya i l’entitat de persones sordes del Ripollès. El torneig acollirà a 20 equips de països com Tunísia, Algèria, Sud Àfrica, Anglaterra, Holanda i Espanya entre altres

Óscar Díaz, president del Club Esportiu de Sords, explica que «seran un munt de partits, 24 hores sense dormir, amb 5 equips a cadascun dels quatre grups i les eliminatòries posteriors». Es jugarà als dos pavellons de la capital de la comarca i hi haurà altres activitats a més dels partits en si.

Ripoll ha estat seu de múltiples proves esportives d’aquest col·lectiu, unes activitats que sempre han rebut el suport de la federació i l’Ajuntament de Ripoll.

Benet Muñoz, president de la federació de sords, va ser present a l’acte de presentació, i va destacar que «Ripoll és una ciutat de referència i cal dir que a Espanya mai s’ha celebrat una activitat d’aquest tipus, de 24 hores».

«Per Ripoll és un goig i un honor poder acollir una prova del nivell i de les característiques d’aquesta, que va més enllà del propi esport i que busca, entre d’altres, trencar les barreres de la comunicació», destacava Josep Isern, regidor d’Esports de l’ajuntament ripollès.

El torneig a més, promocionarà Ripoll a nivell internacional potencial el turisme esportiu al municipi.

El torneig Internacional de 24 hores de Futbol Sala de persones sordes tindrà lloc el 10 i 11 d’abril.

Font: https://www.ripollesdigital.cat/