ESPORT CATALÀ

Estem decebuts. Una vegada més veiem com el govern i el PROCICAT són aliens a la realitat de la ciutadania. Està en joc no només la supervivència econòmica de l’esport, sinó també la salut de tothom. Després de tots els esforços que ha fet el sector per garantir, amb dades a la mà científicament contrastades, una pràctica més que segura de competicions i garantir l’accés a la salut de tothom per practicar activitat física a clubs i instal·lacions, se’ns torna a tancar.

Hem estat pioners en l’aplicació de protocols i mesures de seguretat pel desenvolupament de les competicions esportives. Hem invertit en el condicionament de les instal·lacions, en formació i equips de neteja, en sistemes de presa de temperatura, en aplicacions amb cita prèvia per garantir la traçabilitat de la pràctica esportiva als gimnasos, però el govern i el PROCICAT no ens han escoltat.

La desproporcionalitat de les mesures adoptades ja ha estat posada de manifest un cop per la justícia, i s’ha demostrat que les restriccions imposades no tenen els resultats desitjats. I el pitjor no serà que durant els pròxims deu dies no hi haurà activitat esportiva, sinó que es condemna a mort un sector que hauria de ser considerat com a servei essencial. Fa 24 hores ho vam reclamar en una concentració unitària de tot el sector. A més a més, l’allargament de les mesures de restricció tampoc van acompanyades d’un rescat econòmic que estigui a l’altura de les circumstàncies com passa a la resta d’Europa. Les ajudes anunciades són almoina per un sector que, si no pot desenvolupar la seva activitat amb mínimes condicions, acabarà sumant-se a les estadístiques de víctimes mortals d’aquesta pandèmia.

Font: UFEC