Després d’una intensa setmana de reunions amb la UFEC i federacions ens han informat de la situació que estem vivint per part de Consell Català de l’Esport i d’altra banda hem tingut una reunió d’urgència entre la Junta Directiva i els Comitès de la FESC per tramitar les nostres queixes i al·legacions a la Generalitat.
La UFEC es va reunir d’urgència amb la secretària general de l’Consell Català de l’Esport el passat dimecres 13 d’octubre per transmetre la greu situació de les federacions esportives catalanes.
S’ha produït una mitjana de retallada global de l’40%. Hi ha entitats que els han retallat fins al 100% de la subvenció.
Quan es va aprovar la convocatòria de la mesura extraordinària per COVID se’ns va assegurar que la subvenció ordinària no quedaria afectada i no ha estat així.
Hi ha moltes federacions que es troben en situacions molt crítiques i a punt de sortir a concurs o d’entrar en fallida per incórrer en greus pèrdues, perquè la subvenció s’ha publicat quan la temporada ja està passada i la despesa ja s’ha fet.
Cap President dels que han assistit a la reunió ha rebutjat les propostes de solució per part de la UFEC. La UFEC es compromet a lluitar perquè hi hagi solucions abans de desembre i les federacions no tanquin l’any amb grans pèrdua. Si en dues o tres setmanes la Generalitat no ha donat cap resposta, la UFEC diu que tornarem a fer protestes i manifestacions.
Esperem que la justícia ens de la raó i reconegui la nostra feina pel bé de l’esport.