• L’equip d’experts està treballant a marxes forçades per trobar una vacuna que sigui eficaç.
  • La iniciativa pot accelerar el procés d’investigació que permeti tornar a l’activitat com més aviat millor.
  • Recuperar l’activitat esportiva és fonamental per tenir una societat sana física i mentalment després de tantes setmanes de confinament.

Barcelona, 22 d’abril de 2020. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya aposta per la solidaritat en favor de la recerca científica pel tractament precoç del coronavirus i la seva prevenció. Amb aquesta determinació, dona suport a la campanya #JoEmCorono i anima al sector esportiu a col·laborar-hi.

Estem vivint un dels estats d’alarma i emergència més durs que hem tingut a nivell mundial per causa de la COVID-19. El món de l’esport està patint les conseqüències d’aquesta pandèmia d’una manera especialment greu i, a més, serà dels últims a reincorporar-se en la seva activitat en l’etapa de desconfinament que tot just s’està començant a treballar. En aquest context, l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol està treballant a marxes forçades per donar resposta com més aviat millor a la crisi: trobar una vacuna que sigui eficaç.  Els donatius es poden fer al web de la campanya, https://www.yomecorono.com/.

“Iniciatives com el #JoEmCorono poden accelerar el procés d’investigació que permeti tornar a l’activitat com més aviat millor”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC. “Som un sector de masses, de trobades multitudinàries, de celebracions, d’esports de contacte… Volem seguir sent-ho i serem un dels més beneficiats per la investigació científica que permeti trobar una vacuna”, ha reblat. Els especialistes han començat, d’una banda, un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament, amb l’objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d’un altre projecte, a més, també estan treballant en una vacuna contra el virus.

L’esport és el quart pilar de l’estat del benestar i recuperar l’activitat esportiva és fonamental per tenir una societat sana física i mentalment després de tantes setmanes de confinament. Però l’esport també és sacrifici, solidaritat, esforç i superació. Actituds que encarna l’equip d’investigadors i metges de #JoEmCorono per donar resposta al repte més important que tenim com a societat ara mateix: guanyar el partit contra el virus i tornar a la normalitat.

El món de l’esport no pot ni entrenar ni competir però no vol quedar-se a la banqueta, vol formar part d’aquest equip. I en els moments difícils, la solidaritat guanya partits.  Amb aquest esperit, des de la UFEC ens unim al moviment #JoEmCorono per ajudar a frenar aquesta pandèmia i anima el sector esportiu a col·laborar-hi.

Font: UFEC