Lloret de Mar (Girona) és la ciutat esportiva on ha competit la nostra Selecció Catalana, a nivell internacional, en les modalitats d’ESCACS, PETANCA, PÀDEL i FUTBOL SALA

Gràcies al Consell Català de l’Esport, la UFEC i la Federació Esportiva de Sords de Catalunya (FESC), que han treballat junts perquè aquest dia sigui especial i amb abast fora de les fronteres. Hi han participat països com França, Sèrbia, Anglaterra ia més a més ha comptat amb la col·laboració de la Comunitat Valenciana que han participat amb nosaltres per fomentar l’esport català i així donar a conèixer quina és la nostra cultura.

El dia 22 d’octubre de 2022 és una data memorable en l’àmbit esportiu per a la història de l’esport sord a Catalunya i per a la nostra federació ja que duem a terme un programa organitzatiu que es va fer amb èxit, tant en organització com en participació i qualitat esportiva.

PETANCA

El nostre dur rival, tant masculí com femení, va ser el País Valencià, després de quedar empatats 2 a 2 a Masculí i guanyar per 3 a 1 a Femení. En ambdues categories va haver-hi moltíssima igualtat entre les dues seleccions, que tenien com a únic objectiu guanyar, però només podia ser una, i en la categoria femenina, va ser la nostra Selecció la guanyadora.

Veure imatges aqui

ESCACS

Es va celebrar a l‘Hotel Evenia Olimpic Palace, contra l’equip internacional format per Anglaterra i Sèrbia. Vam tenir l’honor de comptar amb la participació de l’Anglès Phillips Gardner (president de la Federació Mundial d’Escacs) i el Serbi Dragan Moldovanovic (Vicepresident de la Federació Mundial d’Escacs) que ens van vèncer per 1 a 5. El nivell de la Selecció Internacional era altíssim, però va ser tot un plaer i la nostra selecció catalana va guanyar l’oportunitat de donar-se a conèixer i compartir aquesta experiència meravellosa amb escaquistes de talla internacional. Quins grans mestres són! L´únic punt aconseguit és del nostre compatriota Pedro Arasa, que va ser l´únic supervivent de la lluita.

Veure imatges aqui

PADEL

Va ser la gran sorpresa del dia. El Pàdel és un esport molt conegut a Espanya com a número u al món pels anys que portem. França va ser el país convidat en categoria masculina i ens va aclaparar per 8 a 1, per la qual cosa ens van donar un bon escombrat. Va ser increïble veure com jugaven els padelistes francesos, ja que semblava que feia anys que eren esportistes d’elit, quan en realitat, només fa 4 anys que practiquen aquest esport. Els catalans van tenir un adversari sorprenentment fort que els va deixar fora de joc. Pel que fa a l’equip femení, sí que vam demostrar ser millors i tenir una molt bona selecció catalana de pàdel, ja que van guanyar el País Valencià per 3 a 1, sent les favorites.

Veure imatges aqui

ACTO DE CLOENDA SETMANA CATALANA DE L’ESPORT

El mateix dia 22 a la tarda es va celebrar a Girona la gala de la II Setmana Catalana de l’Esport. Va ser un acte dedicat a l’esport català que va comptar amb la presència de les autoritats catalanes. A l’esdeveniment va ser convidada una delegació d’esportistes i càrrecs de la FESC en representació de la nostra federació. La presentació va ser un recorregut històric de l’esport, un homenatge bonic a l’esport català que havien organitzat entre la UFEC i la Generalitat de Catalunya, i en finalitzar l’acte van tastar l’himne dels Segadors, que és un símbol per a Catalunya.

FUTBOL SALA

Espectacular partit final!! El futbol sala ens va oferir un espectacle brillant i que vam gaudir moltíssim. Vam tenir una afició que va omplir l’estadi del Molí de Lloret de Mar, on es va fer el partit. La Selecció catalana es va enfrontar a la Selecció Sèrbia que estava molt preparada i segura d’emportar-se la victòria, però no va poder ser. La Selecció Catalana, formada per joves amb una mitjana de 23 anys, han demostrat que l’edat no té límit i els van vèncer per 7 a 4. Quins nervis i goig!! Felicitats a la Selecció Sèrbia per fer-nos vibrar durant tot el partit i gràcies a la Selecció Catalana que té un futur molt prometedor

Veure imatges aqui

 

Gràcies a tots els esportistes ia les esportistes que han representat amb tant d’orgull i esforç la selecció catalana i la FESC. També agrair a tots els esportistes i a les esportistes convidades tant internacional com de la Comunitat Valenciana per la seua participació i per la seua dedicació en este esdeveniment.

Per últim, hem demostrat amb orgull que els nostres equips tècnics i comitès han estat a l’alçada de la competició i hem demostrat que ens espera un gran futur per a l’esport sords català. Moltes gràcies a tots per la confiança a la FESC.

Aquest esdeveniment ha estat un fet històric, ja que per primer cop s’ha internacionalitzat la selecció catalana. Hem celebrat, hem patit i hem lluitat, però sobretot hem construït equips i hem fet més fort l’esport sord català. No oblidarem mai tot el que ha representat aquesta etapa esportiva i continuarem lluitant per i per a l’esport.

 

A %d blogueros les gusta esto: